Μετακόμιση και Σωστός Τρόπος Συσκευασίας
0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

Η συσκευασία των αντικειμένων σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά και ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που πρέπει να πετύχετε όταν είστε σε διαδικασία μετακόμισης. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι συσκευάζουν τα υπάρχοντά τους οι ίδιοι, κάποιοι προσλαμβάνουν εταιρεία μετακομίσεων για να συσκευάσει και να μεταφέρει τα πράγματά τους.

Αυτό συμβαίνει γιατί όχι μόνο δεν θα πρέπει να ασχοληθούν με ένα κουραστικό εγχείρημα, αλλά και ότι έτσι εξασφαλίζεται ότι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο τους θα τιμηθεί σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Ας υποθέσουμε, όμως, ότι θα αναλάβετε μόνοι σας την συσκευασία των αντικείμενων σας για την μετακόμιση. Το πιο δύσκολο μέρος της συσκευασίας είναι να κάνετε την αρχή καθώς είναι σίγουρο πως φαίνεται ότι πρέπει να πραγματοποιήσετε άθλο, αλλά δεν πρέπει να είναι έτσι. Για να διευκολύνετε το έργο σας και να είστε πιο αποδοτικοί ξεκινήστε από ένα δωμάτιο και συσκευάστε τα πάντα στο χώρο πριν προχωρήσετε στο επόμενο δωμάτιο.

Τα πρώτα πράγματα που θα χρειαστείτε είναι ένα ευρετήριο συσκευασίας και υλικά συσκευασίας. Ένα ευρετήριο συσκευασίας το καθιστά πολύ πιο εύκολο να αποσυσκευάσετε αφού τα υπάρχοντά σας παραδοθούν στο νέο σας χώρο γιατί θα έχετε σήμανση με ετικέτα σε κάθε κουτί με κάποιο αριθμό ή γράμμα το οποίο θα έχει κάποια σύντομη περιγραφή δίπλα στο αντίστοιχο γράμμα ή αριθμό στο ευρετήριο.

Με αυτό τον τρόπο οι μεταφορείς θα είναι σε θέση να αποθέσουν τα κουτιά στους αντίστοιχους χώρους και επίσης θα ξέρετε ανά πάσα στιγμή που είναι τι κατά την αποσυσκευασία. Αν θέλετε να το κάνετε ακόμη πιο εύκολο προσθέστε και χρωματιστά αυτοκόλλητα για χρωματικό κώδικα.

Έτσι, για παράδειγμα, το κόκκινο μπορεί να σημαίνει ότι τι κουτί θα πρέπει να πάει στην κουζίνα και το μπλε θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα πρέπει να πάει στην κρεβατοκάμαρα. Κατά την άφιξη στο νέο χώρο σας, βάλτε το αντίστοιχο χρωματιστό αυτοκόλλητο στην πόρτα του αντίστοιχου δωματίου ώστε οι μεταφορείς να ξέρουν σε πιο χώρο πάνε τα κουτιά γρήγορα και εύκολα.

Όσον αφορά την ίδια τη συσκευασία, θα πρέπει να προμηθευτείτε κουτιά σε διάφορα μεγέθη με ισχυρή αντοχή. Κάποια κουτιά έχουν ειδική σχεδίαση ώστε να πακετάρονται αρκετά βιβλία και να μπορεί ένα άτομο να το μεταφέρει.

Όλα τα κουτιά σας θα πρέπει να συσκευάζονται πλήρως επειδή θα στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο και θα πρέπει να είναι μεγάλης αντοχής για να υποστηρίζουν το βάρος από πάνω τους. Επιπλέον τα κουτιά από χαρτόνι είναι ανακυκλώσιμα. Όμως μην χρησιμοποιήσετε σακούλες σκουπιδιών στο πακετάρισμα της μετακόμισης διότι σκίζονται εύκολα και δημιουργούνται ζημιές με αποτέλεσμα προσπαθώντας να κάνετε οικονομία στα υλικά συσκευασίας να δημιουργήσετε περισσότερα έξοδα λόγω των ζημιών.

Κατά τη συσκευασία εύθραυστων αντικειμένων φροντίστε να στρώσετε το κάτω μέρος των κουτιών φούσκα, μαλακό χαρτί συσκευασίας και μην ξεχάσετε να γράψετε “ΕΥΘΡΑΥΣΤΟ” με μεγάλα, έντονα γράμματα στην κορυφή και τις πλευρές των κιβωτίων που περιέχουν εύθραυστα αντικείμενα.

Θυμηθείτε να τυλίξετε τα πόδια από όλα τα έπιπλα σας για να τα προστατέψετε από καταστροφές. Όσον αφορά τις μεγάλες συσκευές, ανατρέξτε στα εγχειρίδια του κατασκευαστή και ακολουθήστε τις οδηγίες. Για παράδειγμα, θα πρέπει να κάνετε απόψυξη το ψυγείο σας και αδειάστε το πλυντήριο πιάτων σας πολύ πριν από την μετακόμιση, ώστε να στραγγίξει το νερό και να μην βραχούν τα υπόλοιπα είδη δεν διαρρέει τα πάντα.

Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για τις μετακομίσεις σας και σίγουρα θα βοηθηθείτε ώστε να έχετε την ανάλογη επιτυχία.

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015 2347 Posted in Σπίτι

Αφήστε σχόλιο

Υποβάλετε σχόλια ως guest.